Tadeusz Łęcki - Orłow

Opis

Doktor nauk ekonomicznych, inżynier mechanik. Ukończone podyplomowe studia prawnicze uprawniające do podjęcia zawodu syndyka i nadzorcy sądowego. Od ponad 30-tu lat pracował w lotnictwie cywilnym. Pilot sportowy samolotowy i szybowcowy. Zawodowo latał na Mi-8 w śmigłowcowym zespole ratownictwa morskiego Przedsiębiorstwa Usług Lotniczych.  Wieloletni wykładowca akademicki w Warszawskiej Wyższej Szkole Zarządzania. W latach 1996-2006 członek amerykańskiego stowarzyszenia elektroników wojskowych (AFCEA).

Lata 1993-2010 to praca w Przemysłowym Instytucie Telekomunikacji (obecnie Bumar Elektronika) na stanowisku głównego specjalisty ds. marketingu i reklamy a następnie pełnomocnika zarządu instytutu. Aktualnie wykładowca na Wydziale Zarządzania i Administracji Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach. Autor licznych publikacji o dobrych obyczajach.

Odznaczenia: medal „Za zasługi dla obronności kraju (2003), odznaka „Za zasługi dla Aeroklubu PRL” (1982),  odznaka honorowa Redakcji „Przeglądu Wojsk Lotniczych i Obrony Powietrznej” nadana przez Dowódcę Wojsk Lotniczych (1998).

Członek świętokrzyskich POKOLEŃ. W strukturach SLD jest członkiem Rady Miejskiej w Kielcach i Wojewódzkiego Komitetu Wykonawczego.

Zainteresowania: historia, golf, łowiectwo, sporty wodne.

Kontakt

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!
W związku z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 o ochronie danych, wyrażam zgodę na gromadzenie, przetwarzanie oraz wykorzystywanie przez Sojusz Lewicy Demokratycznej przekazanych przeze mnie danych osobowych w celach informacyjnych i promocyjnych związanych z działalnością SLD, w celach administracyjnych na użytek newslettera, w szczególności wyrażam zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną newslettera oraz informacji o przedsięwzięciach organizowanych lub współorganizowanych przez Sojusz Lewicy Demokratycznej, a także informacji o bieżących wydarzeniach politycznych. Czytaj dalej...

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…